Gotland Summer Night
Składniki:
- gin (40 ml)
- likier Cointreau (20 ml)
- grenadina (10 ml)
- sok pomarańczowy (do uzupełnienia)
- kostki lodu Szklankę typu highball wypełniamy kostkami lodu. Wlewamy do niej gin i likier Cointreau. Wypełniamy szklankę sokiem pomarańczowym zostawiając odrobinę miejsca na grenadinę, którą delikatnie wlewamy na samym końcu
Fifty-Fifty
Składniki:
- gin (50 ml)
- wermut wytrawny (50 ml)
- oliwka
- kostki lodu Szklankę do miksowania drinków (jeśli takiej nie mamy można użyć shakera) wypełniamy w połowie kostkami lodu. Wlewamy do niej gin oraz wytrawny wermut i dobrze mieszamy. Następnie przelewamy przez sitko zawartość szklanki do kieliszka koktajlowego i dodajemy oliwkę.
Tropical Tease
Składniki:
- Malibu rum (40 ml)
- likier melonowy, np. Midori (40 ml)
- likier bananowy (25 ml)
- sok ananasowy (do uzupełnienia)
- kostki lodu Do shakera wrzucamy kostki lodu, a następnie wlewamy wszystkie składniki: Malibu, likier melonowy i bananowy oraz sok ananasowy. Dobrze wstrząsamy i przelewamy jego zawartość (razem z kostkami lodu) do szklanki typu hurricane, którą ozdabiamy plastrem limonki.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL