Smaczne jedzenie

Gotland Summer Night

 

Składniki:

  • gin (40 ml)
  • likier Cointreau (20 ml)
  • grenadina (10 ml)
  • sok pomarańczowy (do uzupełnienia)
  • kostki lodu                                                                                                        Szklankę typu highball wypełniamy kostkami lodu. Wlewamy do niej gin i likier Cointreau. Wypełniamy szklankę sokiem pomarańczowym zostawiając odrobinę miejsca na grenadinę, którą delikatnie wlewamy na samym końcu

Fifty-Fifty

 

Składniki:

  • gin (50 ml)
  • wermut wytrawny (50 ml)
  • oliwka
  • kostki lodu                                                                                               Szklankę do miksowania drinków (jeśli takiej nie mamy można użyć shakera) wypełniamy w połowie kostkami lodu. Wlewamy do niej gin oraz wytrawny wermut i dobrze mieszamy. Następnie przelewamy przez sitko zawartość szklanki do kieliszka koktajlowego i dodajemy oliwkę.

Tropical Tease

 

Składniki:

  • Malibu rum (40 ml)
  • likier melonowy, np. Midori (40 ml)
  • likier bananowy (25 ml)
  • sok ananasowy (do uzupełnienia)
  • kostki lodu                                                                                                          Do shakera wrzucamy kostki lodu, a następnie wlewamy wszystkie składniki: Malibu, likier melonowy i bananowy oraz sok ananasowy. Dobrze wstrząsamy i przelewamy jego zawartość (razem z kostkami lodu) do szklanki typu hurricane, którą ozdabiamy plastrem limonki.


Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl